söndag 31 augusti 2014

OVÄDER O ERBJUDANDE!



GOD MORGON ALLA!
Vilken morgon vi har haft här nere i Skåne, både Mats o jag satt upp som soldater i sängen när första åsksmallen kom, kändes som den slog ner mitt utanför vårt hus, som tur var så inte fallet!
Min önskan var att börja morgonen med en ljuvlig PW men den känslan försvann snabbt o jag bestämde mig att jag fick vänta till i morgon. Hoppas alla ni som bor i Skåne mår bra och inte har drabbats av det förfärliga oväder!
För att lätta upp lite denna regniga söndag, vill jag tipsa om otroligt vackra krukorna från Vacker vardag finns nog även hos Oscar o Clothilde. Passa på idag är sist dagen på deras utskick:
HELGERBJUDANDE!
Vacker Vardag erbjuder dig 30% rabatt på samtliga
krukor i butiken. Gäller 30–31 augusti.


Jag unnade mig två som går i grått sist jag var där, men kolla in dessa ljuvliga i terrakotta... en stor trend just nu som har kommit tillbaka o ger ett jordigt inslag till din inredning.
Ha en underbar söndag, nu skall vi väg o fira bästa mamma på underbara OUI i Malmö, ha en bra dag!
Stor kram Anna
 

lördag 30 augusti 2014

HÖST INSPIRATION...




...för balkonglådan eller krukan utanför entrén för att även nu under hösten skapa en mysig o välkomnade entré!
Luta dig tillbaka o ta dig en kopp kaffe o låt dig inspireras av mixen av blommor, det är det som göra att det blir så vackert o intressant.
Det enda jag sakande var en som gick i vitt med vitkål, vitljung o lite grönt, men det är kanske bara jag som älskar vita blommor?
Denna utställning är inte bara en inspiration utan en av många tävlingar som den stora trädgårds festen erbjuder. nästa vecka skall ni få se min entré, mina favoriter o vad som har hänt i vårt vardagsrum, en ledtråd är att allt handlar om HÖST! Vill ni ha hjälp med valet av blommor finner ni mig hos Blomsterkompaniet hela dagen, massa av härliga höstblommor att erbjuda, hoppas vi ses!
Ha nu en underbar morgon o lördag, så ses vi i morgon!
Stor kram Anna

fredag 29 augusti 2014

TREVLIG HELG!



God morgon!
Äntligen fredag igen o jag kunde inte hålla mig från att visa lite sneak peak från höstfixet här hemma...kommer bli färdigt under helgen! Vilken dag vi hade på Sofiero i går...nyfikna gå då in här o kolla! Kommer att visa mer från mina favorit inspirationsträdgårdar under helgen.
Kolla in denna goa gubben, som alltid ställer upp!
Att träffa likasinnade vänner en hel dag som både ger o tar i allt som har med inredning, är som balsam för själen. Jag åker alltid hem från våra bloggträffar full av massa härlig inspiration o energi.
Nu snart ännu två härliga dagar som "florist" o bröllops assistent hos Jeanette på Blomsterkompaniet i Vellinge.
Anser att man aldrig kan lära sig för mycket...för mig är blommor ett måste i en bra o balanserad inredning. Skall även få vara med o göra en klänning till "Grön Haute couture" en av många tävlingar på Stora Trädgårdsfesten.
Ni vet var jag finns om ni vill hänga med!
Njut av fredagen o härlig helg!
Kram Anna
Byrå arvegods, lampa  o lampskärm från OC, mini kärleksört från Blomsterkompaniet, saltlyktor från Slättarpsgård.

torsdag 28 augusti 2014

ANNA INREDER HAR FLYTTAT!

Hej alla!
När ni läser detta är jag på väg på bloggträff o pressfrukost på underbara Sofiero i Helsingborg, skall även hinna med en tur till Enkla Ting för inspiration, shopping o god lunch, ni vet var jag finns!
Under sommaren har det hänt saker o i går blev allt bestämt, så nu behöver jag inte håll det hemligt längre! Jag har lämnat mitt gamla kontor o ser nu fram emot att istället växa tillsammans med hela goa gänget på gården utanför Skegrie.
Mitt samarbete med Slättarpsgård har ni länge fått bevis o inspirerats av både här o på Instagram, men nu gör vi det lite bättre o djupare från båda håll.
From nästa vecka finns jag tillgänglig för DIG o alla Slättarpgårds kunder varje torsdag hela detta året ut. Förhoppningsvis, blir det ett lyckat samarbete så att jag redan nästa år kan sitta där fler dagar!

Här är lite som jag gärna hjälper er med:
  • Vill ni ha allmänna råd inom inredning, möblering o belysning mm?
  • Vill ni förnya o förändra inför hösten?
  • Vill ni ta in en ny färg men vet inte vilken o hur mycket för att det skall landa o kännas balanserat?
  • Har ni en favoritfärg men vill ta in en färg till, vilken kompletter då bäst?
  • Vill ni boka ett möte där vi startar hos er o sedan tillsamman bygger fram en ny ide med massa av inspiration från en inredare?
  • Får du inte ihop de olika stilarna av nytt, gammalt o ärvt?
  • Vill du skapa ordning o reda i tvättstugan, hallen, köket eller andra rum som lätt blir röriga i ert hem?
Kom förbi efter/under din lunch eller fika, eller ring mig på 0706-760604 så diskuterar vi problemet eller bokar vi ett möte i Slättarpgårds unika o inspirerande miljö.
Ni bestämmer tiden o jag finns där för inspirationen!
Hoppas ni får en härlig torsdag o att vi ses snart på gården!
Kram Anna
 

onsdag 27 augusti 2014

VACKER GÖMMA!



God morgon alla!
Någon har hittat min godis gömma?? Trodde att jag skulle kunna få behålla denna vackra ask med gott innehåll för mig själv, men icke så nicke!
I och med att vi går i tankar om att sälja o flytta till lägenhet inom några år så är jag väldigt kräsen o tänker en gång extra innan jag köper något eller gör en större förändring, det skall vara stilrent, hållbart o det där lilla extra. I helgen kommer jag att skapa lite höst i vardagsrummet, med nya blommor, detaljer o textiler. Så här ser det ut just nu och  min gömma den får stanna kvar!
 I dag är en mycket spännande dag för mig o snart dags för ett väldigt betydande morgonmöte för Anna Inreder, lovar berätta mer när allt är klart, redan i morgon kanske!
Njut nu av er lillördag...hoppas vi ses igen i morgon!
Kram Anna

tisdag 26 augusti 2014

NY KATALOG!


God morgon i detta höstlika väder!
Tror ni att hösten är här för att stanna eller får vi lite sensommar väder?
Nu vill även LIVING AND ROOM o alla andra företag att man skall ta del av deras nya kollektion o varje dag är där en ny katalog i brevlådan, tur att man är inredningsnörd som verkligen älskar allt nytt o suger in olika inspirationer inför hösten!
Hör av er om det är ngt som verkar intressant eller vill köpa, så förmedlar jag gärna kontakten! Nu dags för en full matad dag med möten, ärenden, lunch med lilla mamma o så skall jag få en tidig födelsedagspresent, som jag snart skall visa...så glad! Kommer skapa stämning o vackert ljus i vårt vardagsrum. Kan ni gissa??
Ha en underbar dag, glöm inte fånga ljuset!
Stor kram Anna

måndag 25 augusti 2014

STUDENT RUM....


  

...eller bara compact living!
God morgon, ny vecka med nya möjligheter. Solen skiner vilket gör det lättare att starta i gång en ny vecka.
På senaste tiden har mina konsultationer handlat om  barnrum, studentrum o diskussioner kring compact living o smarta lösningar för små utrymmen. Då sprang jag över denna praktiska bäddfåtölj/ extrasäng PS MURBO från Ikea. Fåtölj på dagen o säng på natten...kanske något för er?
Är ni nu under hösten sugna på lite extra tips o idéer kring ordning o reda med smarta lösningar, kommer jag tillsammans med Mazarin Design att köra en kurs " Ordning o reda med smarta lösningar" den  25/9 på Lorensdal i Vellinge. Varmt välkomna att anmäla er till anna@annainreder.se
Ha en underbar start o härlig vecka!
Stor kram Anna

söndag 24 augusti 2014

COULORFULL PARTY!







God morgon söndag!
Nu frukost sedan dags för inspirerande jobbdag på Slättarpsgård, blir nog även lite skyltning av höstens alla fina nyheter. Älskar att skylta om o komma på nya glana idéer som är lite utanför det normala.
Denna skyltning av Rice alla party detaljer gjordes i början av augusti o sist blev det underbara STÅHL, som fick min kärlek. Vill ni se hur kul vi har det? Ni vet var jag finns!
Har ni också en butik som behöver det där lilla extra både inne i butiken o i skyltfönsterna så ta gärna kontakt, så bockar vi ett möte där vi kan bolla idéer o vad som skulle passa just din butik. Nyfiken på vad jag har gjort innan? Samarbete med Hem o Hav när det låg på Toppen Gallrian o även MKB Bogalleriet i Malmö mm. Ha nu en härlig söndag, dags att hoppa in i bilen!
Ses vi?
Kram Anna

lördag 23 augusti 2014

BREATHTAKING!



 God morgon!
Tänkte visa lite av min inspiration inför ett förhoppningsvis kommande projekt i en offentlig miljö, blir så inspirerad av de:
  • Konstruktionen o pampigheten.
  • Mjuka vackra böljande former.
  • Känslan av historia med hållbara färger som gäller än i dag.
  • Slitet, rått men så vackert!
  • Hållbara natur material.
  • Komplementsfärger...som sagt i min väld helt breathtaking!
Jag jobbar ofta med bilder, foto eller naturens inspiration när jag ger ifrån mig ett förslag till en kund,  ett bra sätta att börja en inspirerande samarbete.
Vill du också få lite hjälp i hemmet? Eller vill du ge den ultimata presenten. Kontakta då mig...du bestämmer tiden o jag kommer med inspirationen!
Nej, nu dags o kicka igång en härlig lördag som blandas av jobb, trädgårdsfix, kärlek o god mat o vin.
Önskar er det samma!
Stor kram Anna

fredag 22 augusti 2014

FAVORIT SOM FÖRSVANN!

God morgon fredag!
Blev så avundsjuk när jag såg denna ljuvliga bild hos Maria, min murgröna har tagit över rabatten o höstanemonen
har försvunnit. I dag skall jag köpa ny o sätta någon annanstans...för visst är de helt underbara!
Marmor är också något jag är sugen på att köpa till hösten, kanske blir det ett stort eller litet fat eller en skärbräda. Skulle egentligen velat ha en antik o sliten, men det blir nog inte det lättaste att hitta!
Helgen är ganska uppbokad med trädgårdsarbete, jobb här o i kväll blir det kräftor o kortkväll med underbara vänner i Skanör, ni vet var jag finns om ni vill hänga med!
Ha en underbar fredag!
Kram Anna

torsdag 21 augusti 2014

VARDAGLIGT STILLEBEN!

God morgon!
Jag älskar verkligen att hitta nya möjligheter med vackra fynd/bruksföremål från loppisar eller andra antika gömmen. Att skapa vardagliga stilleben med det man gillar ger perfekt o lagom
 personlighet till ett hem, behöver inte bara vara vackra deklarations detaljer, utmaningen ligger i att kunna göra det av "det vardagliga" ni  har runt omkring er varje dag!
Min gamla sax får alltid skapa det där lilla extra på halvmånebordet i matsalen o de gamla senapskrusen har varit allt från kruka/vas till pennhållare, men framförallt en vacker dekoration.
I dag gör jag till o med min frukost lite vackrare...Fniss!

Vill du inte ha björnbären i filen, sätt en kvist i en vas tillsammans med andra underbara sensommar blommor....flörta lite med hösten!
Ta vara på dagen!
Kram Anna

tisdag 19 augusti 2014

FÖRLÄNG SOMMARKÄNSLAN.


God morgon!
Lika viktigt som det är att sudda ut gränserna mellan vår o sommar är det att nu dra ut på sommaren så länge som möjligt, hösten kommer i alla fall!
Ha sommarhatten/väskan nära till hands, kanske kan det bli ännu en dag på stranden? Ta med strandfynd in i inredningen, skapa vackra stilleben/ grupperingar. Sug in solensstrålar och ljuset så länge du kan!
Vet att vi inredare inte är den bästa förebilden, vi pratat höst innan ens alla har kommit tillbaka från semestern, men detta året lever jag faktiskt som jag lär. Plockar varje helg in sommarens sist blommor, tar gärna en runda med morgonens första kaffe i trädgården varje morgon( med koftan på).
Hela augusti har jag bestämt mig för att njuta o någon gång i september så sker det höstförändringar här hemma. Då kommer även tyget från BEMZ till mitt senaste fynd! Då blir det nya textiler, varmare toner o mys här hemma.
Men nu dags o ta in lite strålar på en härlig PW!
Njut av dagen!
Kram Anna

HALLON SAFT PÅ...



...egen plockade hallon!
Mellan skurarna i helgen hann jag med att ladda upp förrådet av hallon. Ljuvligt tycker jag att ha bär i frysen hela hösten/vintern.
Kunde inte fota underbara Hallongården pga. av vädret med hittade ljuvliga o inspirerande bilder hos Livet hemma.
Vissa av hallonen blir glass o några en god hemmagjord saft...här har ni receptet:
Hallonsaft
 2 kg hallon (2 kg hallon motsvarar 4 liter)
1 ½ l vatten
1 kg strösocker
Saft från 1 citron

Rensa och skölj hallonen. Koka upp vatten i stor kastrull. Lägg i hallonen och koka på medelvärme i ca 5 minuter, rör om. Häll upp i en silduk och låt självrinna i 30 min. Häll sedan tillbaka saften i en ren gryta, tillsätt socker och citronsaft. Koka under ständig skumning tills klar. Häll upp på varma, rengjorda flaskor och förvara svalt. Vid servering är det trevligt att addera lite färska hallon i glaset! Ett annat bra tips är att ha det som smaksättare t drinkar, så fräscht o gott! Nu dags för dagens första konsultation, ni vet var jag finns!
Njut av dagen.
Stor kram Anna
 

måndag 18 augusti 2014

IKEA KATALOGEN 2015!




 God morgon måndag!
Ny vecka med massa nya möjligheter på gång, äntligen tillbaka till rutiner, skola o jobb. Visst har sommaren varit helt underbar, men nu är det dags efter 10 veckors sommarlov är jag faktiskt lite trött på att ha huset fullt...alltid!
Under tiden som jag var på Formex lanserade IKEA sin nya katalog för 2015 o visst har även de koll på årets trender. Första bilden är en härlig mix av Raw Junction o Wild Wood o lite Dark Fragrance, bild 2 är rakt av Dark Fragrance pampigt o färgglatt. Tredje bilden är en härlig blandning av Soft Nordic o Raw Junction o sist Wild Wood med lite Soft Nordic.
Håller ni med?
Nu dags att kicka igång denna veckan med PW o sedan en heldags arbete vi datorn...har lite att ta igen!
Njut av sensommaren!
Stor kram Anna


söndag 17 augusti 2014

HÖSTENS TRENDER O MYSIG SÖNDAG!!

God morgon!
Hoppas ni har gillat o blivit inspirerad av mina inlägg från Formex både här o på Instagram, för att avsluta det på bästa sätt måste ni även få ta del av hösten o vinterns trender 2014.
Här följer en kort sammanfattning av de 4 delarna:
 
SOFT NORDIC:
Är själva huvuddelen och den som man såg mest av på mässan.
Här blickar vi tillbaka till 50-talet både när det gäller möbler och former, det kantiga blir mjukare o runda former är en stor trend. Bleka och smutsiga höstpasteller blandas med ljusa träslag och inslag av framförallt koppar men även en del mässing. Precis som namnet är det en nordisk mjuk känsla över hela trenden!
 
RAW JUNCTION:
Är en av mina stora favoriter, trodde detta var en trend som snabbt skulle försvinna, men den hänger kvar. Fast de vita o svarta industriella hemmen som vi har sett på senaste tiden, byts nu ut mot lite dovare o med en härlig mix av havets alla kulörer. Denna trenden tillåter också att man skapar nya ting av gamla härliga loppis fynd och att kreativiteten aldrig har en gräns!
 
WILD WOOD:
Denna ljuvliga enkla naturliga trend som bara blir större o större. Även denna en stor favorit, älskar sättet man blandar trä, betong o sten....med alla sorts metaller, vilken är din metall? Att sätta stora favoriter o detaljer i fokus är ett mycket bra sätta att ta denna trend till en annan nivå, stora gröna växter o blommor är en annan. Så släng inte gamla flaskor, krus o bruksföremål, skapa ett personligt stilleben istället!
 
DARK FRAGRANCE:
Tog mig tillbaka till tonåren då parfymen Poison hägrade, denna mystiska, svulstiga starka lila flaska med guldiga detaljer.
Här är detta klädda/svulstiga detaljer, vackra föremål o det eleganta som visar vägen även starka färger o tyger i olika material mixat med kristall och blanka metaller.
Vilken blir din favorit i höst o vinter?
 
Visst är det härligt med söndagar, min började på bästa sätt o nu väntar mysig promenad längs havet med mitt hjärta.
En början på en underbar söndag, önskar er det samma!
Kram Anna
 

fredag 15 augusti 2014

MINA FAVORITER!

 Äntligen fredag o snart helg!
I dag tänkte jag visa lite av mina favoriter från Formex, kanske blir lite tjatigt, men ni är många som har undrat! Efter en god o inspirerande pressfrukost med både höstens/vinterns trender o färger gick jag ut i vimlet av utställare. Första stoppet blev hos en stor favorit The Traveling Band från Danmark. Deras kollektion är väldigt enkla, jordnära naturtoner o så där lagom bohemiska som jag gillar, med en liten touch of glam!
Tvära kast blev det när vi besökte 10-gruppen o söta Ulrika från Plodder, här snackar vi grafiskt, väldigt stilrent o modernt...svart o vitt även här!
 Första pressvisningen blev hos GENSE o deras fantastiska  svarta bestick designade av Monica Förster och mycket annat snyggt!
Kählers vaser har vi sett på Instagram tillräckligt nu tycker jag personligen, med dessa nya ljusstakarna hade jag inte haft något emot att ha i min fönsterkarm. Även en ny kontorsserie i softa smutsiga pasteller var en favorit.
På mässan sist var Oscar o Clothilde min stora favorit, vet inte om det är de staka färgerna som gjorde mig lite besviken, men ändå en favorit när det kommer till den sobra o eleganta stilen!
Mötet med DBKD kan bli spännande nyheter under hösten. Montern full av vackra o enkla föremål som skapar det där lilla extra i inredningen, ni känner väl igen Bubbelvasen? Så rätt enligt årets trender!
 Maffigt, magiskt o så snyggt, en mycket lite del av Artwoods fantastiska kollektion. De har verkligen fattat hur man skapar vacker o personlig inredning med lite med stort än massa små plock!
Ännu mer svart o vitt bjöd Ylva Skarp på, hennes nyheter från i år var handukar o porslin i 4 nya grafiska motiv.
 Min hovleverantör på smycken Piplos Bazaar, har nu även gjort lite inredning i form av askar, papperskorgar/lyktor, skinnpuffar etc. Även här svart o vitt, men med en tydlig o elegant touch av glitter o metaller.
 Mässans stora favorit blev PB HOME, hade kunnat ta med allt hem, de hade bytt ut mycket av det svarta o vita mot, behagliga pasteller, dova metaller o det svarta trämöblerna hade mjukats upp med ett underbart träslag av en mörkare ek som kommer skapa en mjuk o härlig värme i hemmen. Även här många vackra solitärer i form av krukor, speglar, krus o gigantiska lyktor.
Odd Molly stod nog för den coolaste  montern...Sova under bar himmel på en söderhavs ö?? Tillhör inte mina favoriter men imponerad o inspirerad av deras coola sätt att presentera!
Happy Days var det även i år i RICE montern...party med glitter o färg!
Denna gången var det väldigt lite jul tyckte jag, här visar jag det bästa enligt mig! Ett kollage från The Traveling Band, PB Home o Accantus. Accantus har en fantastisk kollektion med lyktor o massa andra rustika ljuvliga inredningsdetaljer, mycket av detta kan ni redan hitta på Slättarpsgård. Hoppas att er fredag har börjat på bästa sätt, här vankas det snart middag sedan OPEN SKY med mitt hjärta!
I morgon blir det hösten o vinterns trender, hoppas vi ses då!
Kram Anna