tisdag 30 september 2014

VÄRME UTAN ELD!


God eftermiddag!
Morgonen har gått i ett, men nu är jag äntligen tillbaka igen för att hälsa på er o för att svara på massa mejl o annat pappersarbete. Inte det roligaste jag vet men det har blivit så mycket lättare sedan jag gjorde om lite på kontoret här hemma. När man sedan också får sitta i en miljö som man trivs med o som inspirerar ens arbete. Är så tacksam att jag har möjlighet att få alternera mellan hemma o på min plats på Slättarpsgård, som alltid är i ständig förändring för att skapa inspiration o glädje.
I söndags när jag packade upp massa nyheter från bland annat THE TRAVELINGBAND insåg jag till min stora förtjusning att favorit färgen röd i olika toner, är en av höstens hetaste.
Det kan ni även se på ljuvliga inspirations bilderna ovan från IKEA.
Som en värmande uplighter/accentfärg gör färgen underverk med alla de grå tonerna blandat med trä, metall, skrot o ljuvliga vintage fynd. Det är på detta vis man skapar personlighet o värme utan eld?? Vill ni veta mer o hur ni kan skapa detta inför en kallare o kalare årstid, boka då en plats på min inspirations föreläsning den 23 oktober på Lorensdal i Vellinge. Anmälan o ev. frågor skickas till anna@annainreder.se.
Hoppas vi ses, passar inte detta datum, så har ni schemat på andra härliga inspirationstillfällen här!
Fortsätt njut av dagen!
Kram Anna

måndag 29 september 2014

OREO CHEESECAKE!

 
Till botten behöver du :
1 pkt med Oreo cirka 150 gram
25- 50 gram smält smör
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram Phialdelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med Oreo cirka 150 gram
ev. några Oreo till garnering – nästan ett halvt pkt
Nougatsås:
100 gram nougat ( jag valde dubbelnougat)
50 gram mörk- eller ljuskvalitetschoklad ( jag valde 50/50)
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Gör Oreo cheesecake så här :
Börja med nougatsåsen. Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta bort från plattan när det börjat koka. Bryt ner nougat och choklad och rör tills du har en blank slät sås. Ställ sedan kallt.
Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och Phialdelphiaost mjuk. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ost smet och sist vänder du ner Oreo smulorna. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten, minst.
Efter en fyra fem timmar tog jag ut min kaka och klädde den med Oreo halvor ( jag delade dem på mitten först. ) Ställ sedan tillbaka i kylskåpet.
Hoppas ni har fått en bra start på veckan.
Hinner inte med mer i dag då det är dags för Ludvig att bli av med sin tandställning, undra om man skall få med sig hem en son med ett Colgate smile...fniss! 
Testa detta ljuvliga recept, lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Njut av en ny vecka.
Kram Anna 

söndag 28 september 2014

MIN HÖSTKRANS!



God morgon!
Ljuvlig, lat o härlig söndags morgon, det innebär mys i vår familj.
Snart dags för jobb på Slättarpsgård ,men först ville jag dela med mig av min krans till dörren som jag gjorde i går! Vad tycker ni ganska nöjd faktiskt...o så enkelt!
Hittade en gammal julkrans i gömmorna o tänkte att den kunde jag fylla med höstens o naturens juveler, den är rätt fin utan piff också?

På förmiddags promenaden med Chippen hittade jag massa fint:
  • äpple
  • kastanjer
  • rönnbär
  • löv i olika former
  • nypon
  • bär av fläder o lite annat som jag tycker var vackert, naturen har så mycket att ge!

Med tunn grön floristståltråd har jag surrat fast allt i omgångar.
Man kan inget annat säga än att höstens färger är oslagbara.
Hoppas att dessa små tips under helgen kan ge dig inspirationen att ta in naturen o inspireras av höstens underbara färger, låt den färgerna vägleda dig till ditt färgval/accentfärg hemma! Mitt val är att ta in vinrött i en blandning med beige, vit grå o svart, nyfiken kolla då här.
Nu andra koppen, sedan dags att piffa till sig.
Njut av söndagen, kanske vi ses!
Kram Anna

lördag 27 september 2014

ÄPPPLET INSPIRERAR!



GOD MORGON LÖRDAG!
Ni har väl inte missat att det är äpple marknad i Kivik denna helgen, har ingen möjlighet att åka dit i år pga. jobb, med förhoppningsvis finns den berömda äpple tavlan kvar ett tag till. Skall bli spännande att se hur den ser ut i år, förra året var det otroligt vacker, gå in här om ni vill se! Visst är äpple underbara, lika vackra inne som ute. Skapa en krans, dekorera bordet, lägga ute som dekoration o  så att fåglarna kan få lite gott eller varför inte använda som vackra ljuslyktor.
Låt inspirationen flöda!
Nu skall jag ut o plocka rönnbär o andra vackra saker från naturen o skapa en ny dörrkrans, kolla in i morgon om ni är nyfikna på resultatet!
Njut av dagen o i kväll skall vi fira äpplet med en smarrig äpplekaka.
Stor kram Anna
Bilderna har jag hittat på Pinterest

 

torsdag 25 september 2014

FREDAG O TIPS PÅ ATT TA IN HÖSTEN!


God morgon!
Denna helgen kommer innehålla massa pyssel av både hem o trädgård. Då jag självklart plockar inspirationen från naturen o höstens ljuvliga färger. Behöver inte vara svårare än på bilderna. I morgon kommer jag även att göra kransen till ytterdörren med hjälp av denna inspirationsbild. Bildbevis kommer, lovar!
Nu dags att sätta sig i bilen till färgglada Sofie i Lund, det vankas bloggträff o frukost med bästa tjejerna Jannice, Daniella, Susann...o min favorit Charlie, Jannices son. Skall bli så mysigt o verkligen ett härligt startskott på en mysig helg!
Ni vet var jag finns om ni vill hänga med!
Önskar er det samma!
Kram Anna
Bilderna lånade av Sköna hem o Slettvoll.

BUTIKS SKYLTAT PÅ...









 ...Slättarpsgård tillsammans med ägarinnan!
I bland vill jag bara skrika ut o säga hur mycket jag älskar mitt jobb o sedan få göra det med en annan person som känns som ens tvillingsjäl när det kommer till skyltning o inredning....det är bara bäst!
Vilket team vi är Charlotta!
Tänk så mycket bra vi skulle kunna göra tillsammans, tur att vi har hela livet framför oss. Inspirationen till inredningen fick vi från våra storstadsresor till Paris o London i en härlig mix. Vår tanke vars att göra ett skandinaviskt Merci mixat med ljuvliga känslan av Anthropologie...vi är nöjda! 
 I dag ännu en härlig dag som inredare på Slättarpsgård, för ni har väl inte missat? Jag finns där för dig o alla andra som besöker Slättarpsgård, kom hit eller hör av dig så bokar vi ett möte! Låt mig inspirera dig hur du kan skapa ett mer personligt o nu inför hösten ombonat o mysigt hem. Eller behöver du hjälp med hallen, köket, barnrummet...valet är ditt o jag finns här för att ge kunskapen o inspirationen! Vill du sedan att jag kommer hem till dig och hjälper dig lite mer ingående är denna tjänsten nog något för dig!
Nu dags att ta hand om en kund som just gick in genom dörren!
Ha en underbar dag!
Kram Anna

onsdag 24 september 2014

GLYPTOTEKTET....





... i Köpenhamn, en riktig oas!
God morgon, vet inte om ni har varit inne på Instagram o sett var vi var?
Den hemliga bussturen i går gick till Glyptoteket i Köpenhamn, vilket ställe! Varför har man inte varit här innan?
Vi var där för att guidas igenom deras stora utställning av antika skulpturers historia.
Antiken är vit...marmorvit, eller?
Det är något vi inte ser? Kolla här! 
Konstvetare o forskare har noggrant letat med olika moderna metoder o hittat färgrester i skarvar o mellanrum. Hela utställningen får man följa med från det vi tror i dag... till det vi inte visste, att statyerna o skulpturerna en gång var kraftigt målade i jord o mineralfärger.
För att vara helt ärlig är jag inte så förtjust i det färgglada lejonet. Påminner med om en målning i en målarbok, men på deras tid var det säkert både en vacker o färgglad solitär! Dagen avslutades med kaffe o tårta i cafét som ligger i den ljuvliga inglasade vinter trädgården som ligger i hjärtat av museet. Nu är jag full av inspiration, denna utställningen var mycket givande o intressant med jag tog med mig hem massa inspiration från de vackra miljöerna, golven, färgerna o mystiken.
Har ni inte varit där kan jag varmt rekommendera en utflykt!
Nu vattengympa sedan lång todo lista!
Ha en underbar dag!
Kram Anna
Bilderna är lånade från Pinterest, mina hittar du här.
 

tisdag 23 september 2014

BAKLUCKELOPPIS O UTFLYKT!

God morgon tisdag!
Ville påminna om helgens Bakluckeloppis som är inne på torget i Vellinge, självklart skall jag dit o se om jag hittar några fynd!
Ni vet att jag älskar loppis!
Vi var försent ute, annars hade jag o Julia stått där o sålt lite av varje...man har ju lite i gömmorna?
Nästa gång är vi med!
I dag skall jag i väg på en heldagstur med mamma o en hel buss med damer.
För ett tag sedan fick jag denna underbara inbjudan i posten. Kortet kommer från Lisas ( Ingers dotter) företag, Prints with Wings.
Letar ni efter en annorlunda, personlig o kreativ inbjudan, så hittar ni den här!
Vi är all först bjudna på lunch nere i Falsterbo hos härliga Inger, sedan kommer en buss o hämtar oss o tar oss med ut på äventyr. Skall bli så spännande o mysigt att göra något med mamma.
Ni hänger väl med?
Tror att det är något kulturellet, men man vet ju aldrig?
Njut av dagen!
Kram Anna

måndag 22 september 2014

MYSIG HELG...

 ...när den är som bäst!
Efter att ha plockat undan o skapat lite härlig helgstämning hemma, var det dags för mig att åka till en kund för konsultation men först skulle jag hjälpa Charlotta att skylta om o piffa till den stora lokalen på Slättarpsgård. Massa nyheter, så kika in på bloggen senare i veckan, då jag kommer visa bilder på vårt färdiga resultat.
En vacker lampa i wellpapp, kanske låter intressant?
När jag var färdig med allt jobb denna fredag, åkte jag för en efterlängtad fika hos bästa Jannice o gosegubb. Vi hade en mysig o busig eftermiddag...alltid lika härligt!
När man kom hem stod middagen på bordet en smarrig Chicken fajitas o ett glas rött är aldrig fel. Hann även med att ge Chippen ett litet bad o bädda ner honom i en filt i fåtöljen, det är kärlek det!
Lördagen började jag på bästa sätt med Britta o milen ute på landsbyggden, älskar verkligen att promenera. Extra skönt när man vet att man skall stå inne hela dagen o jobba.
Efter en god frukost var det dags för ännu en dag på Slättarp, känns inte som jobb för det är ju så mysigt med denna unika miljö o människor!
Väl hemma blev det tända ljus, gott vin o smarrig middag, väldigt enkel med såå god, denna måste ni testa!

Älskar att sova länge på söndagar o extra mysig blir det när det öser ner ute. Ingen stress, bara njuta! Började denna dag med världens godaste bananpannkakor, gör alltid en smet med gluten o en utan. MUMS!
Efter att det hade slutat regna blev det en del trädgårdsarbete o annat fix inför en ny vecka. Hann även med en promenad i ett höstligt väder, är hösten på väg tror ni? Visst är hösten en underbart vacker tid, dess brända färger, höga luften o myset gör mig så inspirerad o lugn.
Denna helg behövde jag, nu är jag fulladdad för massa nya o spännande projekt! Ni hänger väl med?
När ni läser detta är jag på väg till Lilla Kafferosteriet för ett spännande möte med Therese o Jenny o lilla mamma...vi skall skapa fina reportage tillsammans under hösten! Ha en ljuvlig start så ses vi i morgon!
Stor kram Anna
 

söndag 21 september 2014

FÄRGGLAD HÖST!


GOD MORGON LJUVLIGA SÖNDAG!
I dag är det trädgårdsdag här hemma o sen skall vi kolla på ny blandare till vår dusch...så trist utgift, men vi behöver verkligen två duschar...riktigt I-landsproblem jag vet! Hoppas då att vi även kan ta en snabb sväng inom Ikea, för kolla in dessa underbara GADDIS korgarna. Ljuvlig färgkick o perfekt för trädgårds arbetet, men också för förvaring av ved, leksaker, tidningar och allt annat som tillhör höstmyset. GADDIS korgar är tillverkade av bambu och ger ett organiskt intryck i ditt hem. Att den sen rymmer mycket o ger ordning o reda är ju ännu bättre!
Vad gör ni denna söndag?
Nu dags för andra koppen sedan dags att kicka igång denna söndag!
Kram Anna

lördag 20 september 2014

BEMZ LEVERERAR!





God morgon!
Njuter av en mysig frukost med familjen innan det är dags att ge sig av till Slättarpsgård för lite butiksjobb o fix o trix!
Visade ju min nya juvel innan jag ens hade visat er att BEMZ verkligen kan leverera. Så snygga o välsydda överdrag. Har ju haft schäslongen ett tag, det var ju förra månadens fynd!
Just nu är överdraget lite skrynklig men tänkte testa detta tips o se om det fungerar?? Vad tror ni?
I kväll är det mys med god pasta o ett glas rött, vi behöver koppla av efter 2 väldigt aktiva helger, först bröllop sedan London. Hoppas ni också får njuta av er lördag! Kram Anna

fredag 19 september 2014

BADRUMS STYLING!

 God morgon fredag!
Var tog denna veckan vägen...kom just på att jag har glömt att visa er före o efter bilder från förra veckans badrumstyling. Jag fick då sätta tänderna i ett helkaklat visningsbadrum i vit marmor, som jag tyckte försvann o inte fick den känslan . Marmor är både ett fantastiskt hållbart o dyrbart material som försvinner enligt mig om den inte får den rätta behandlingen/känslan.... vad gillar ni min svart o vita styling med touch av guld?


Att skapa en glamorös o lite bohemisk spakänsla var viktigt för mig! De flesta inredningsdetaljerna hittar ni på Slättarpsgård, hör av er om det är ngt speciellet ni undrar, så lovar jag guida er rätt!

INNAN:
Innan kändes det rätt tomt o opersonligt...att sedan bara ha röda rosor o illröda handukar blev lite väl porrigt för mig, väntade bara att en sexig donna skulle komma i en liten röd negliche o ta ett bad...Fniss!
Tror inte den kunden i förstahand väljer marmor?
Pricken över It hade varit en antik vacker kristall
krona, då hade det enligt mig blivit total balans!
Visst är förvandling o att förnya med vackra detaljer helt underbart, nu dags för nästa skyltning...and I love it!
Njut nu av helgen!
Stor kram Anna