tisdag 5 april 2011

Höstens stil och färger!


Här delger jag hur Formex vill pressentera Höstens mässa den 1-4 september 2011.

Visst blir man lite sugen!

Mina tankar går direkt till Mulberrys klassiska ruta, som fanns i väskorna innan och Laura Ashleys djupa och varma färger för ca 10-15 år sedan. Det luktar gammalt bibiliotek eller bar , smokeroom på en irländsk golfklubb...vad tänker du på?

Formex Presentation:

Höstens trendtema andas stram och modern retro, blandat med en estetik som utstrålar en trivsam, tidlös och avspänd elegans - Cosy Minimalism.

Värme, harmoni och balans är säsongens ledord.

Trendtemat Cosy Minimalism hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla.

- På höstens Formex hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk. När katastroferna och konflikterna hopar sig runt om i världen söker vi tryggheten i en enkel, ombonad hemmiljö som andas värme, gemenskap och omtanke, säger Chicie Lindgren, projektledare, Formex. I Cosy Minimalism dominerar tidlösa material som råa, trärena ytor, läder, mocka, lin, ull och terrakotta – robusta naturmaterial som håller i längden och som bara blir vackrare och vackrare med åren. Basen i designuttrycket är elegant, stramt och skulpturalt, med en maskulin känsla. En minimalistisk estetik som är raka motsatsen till prålig och skrytsam. Det stramt, minimalistiska mjukas upp och får en varm, mysig känsla med hjälp av behagliga, taktila material som grovstickat och mjuka, strukturerade textilier i patchwork- och lager på lager-design. Klassiska rutmönster från herrgarderoben kombineras med grafiska ränder och geometriska, etniska mönster. Här finns tweed och tartan i uppdaterade versioner. I färgväg råder en varm och sofistikerad skala. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet. Metallskimrande koppar i olika former är säsongens intressantaste accent.

Hoppas jag kunde inspirera er!

Kram Anna

Inga kommentarer: