onsdag 14 januari 2015

PRESS FRUKOST O INBJUDNINAR!


God morgon!
På väg tillsammans med rumskamraten Susann till mässan för den årliga pressfrukosten på Formex. Efteråt blir det att gå på massa  pressevents/inbjudningar till utställare på mässan, lika många varje år som drar i oss, men jag går till de jag gillar! En av årets stora favorit är EVA SOLO, mest nyfiken är jag på deras snygga FireGlobe o alla andra utomhus produkter i tidlös o snygg design.
Första på morgonen när vi kommer till mässan kolla alla in o fotar Trendutställningen i entré där vi kan se årets 4 trender:
  • Nordic Neat: I trenden som är mässans övergripande, handlar det om ordning och reda med rätt sak på rätt plats. Med besked har vi lämnat ljust och fräscht för en färgskala där friska nyanser i rött och turkos blandas med gräddvitt, beige och brunt. Det ser prydligt ut när vi hyllar det alldeles vanliga. Esteten vill få till det med stil och väljer med stor omsorg nya smarta material.
  • Nordic Essence: Nya innovativa material har hittat hem till ritborden, bland annat biobaserade material bestående av restprodukter där spill från industri blandas till olika kompositer. Det kan likna plast, keramik, porslin och syntetfibrer men är gjort av sojabönsmassa, kaffe, kokos, äggskal. Skräp blir till nya material som återanvänds.
  • Nordic Motion: Det handlar om kreativitet och humor. Den sportiga livsstilen märks också i inredningar i form av skarpa accenter, fiffiga lösningar med gummiband, resårer, kardborreband och färg – färg – färg! Att ge produkter en unik färg är ett enkelt sätt att ge identitet. Mixa och matcha vilt är snarare regel än undantag.
  • Nordic Folk: Den nordiska folkloristiska traditionen är en inspirationskälla för många formgivare. Formspråk och kreativitet från forna tider krockar med oväntade tekniker och udda materialkombinationer, när en ny generation formgivare lånar från slöjden. Traditionellt hantverk blandas friskt med det supermoderna och skapar nya uttryck.
Utställningen är gjord av Saša Antić och Niklas Hansen, stylist och set designer. Trenderna är framtagna av Lotta Ahlvar i samarbete med Svenska Moderådet.
Vill ni se mer eller veta mer, kolla då in på mitt instagram konto, där jag hela tiden uppdaterar!
Nej, nu väntar gott kaffe, massa inspiration o surrande tissel o tassel!
Ha det toppen!
 Kram Anna
 

Inga kommentarer: