fredag 13 april 2012

Årets 2012!

Gult är inte fult, kolla in denna ljuvt gula PELARGON!
"För första gången någonsin är det en pelargon i gula toner som kniper den åtråvärda utmärkelsen Årets Pelargon. ’First Yellow’ har en unik och helt underbar färg som befinner sig i gränslandet mellan gul och crème och med inslag av gröna toner. Sorten har dessutom begåvats med vackert lysande röda ståndare som kontrasterar fint till den gula färgen." 
Juryns motivering
´First Yellow´ har en ytterst unik färg som bryter av mot de färger vilka vi till vardags ser i våra balkonglådor. Sorten vitaliserar även det stora utbudet av pelargoner med en ny färg i dess palett. Växten med sin nyans och dess bladverk speglar och smälter in i den medelhavstrend som råder i våra uteoaser. Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi. ´First Yellow´ är en relativt ny sort som lanserades 2009.


Denna söta PELARGON kommer att förgylla min trädgård detta året, tänk så vacker färgen kommer att vara mot mina faluröda fönster och dörrar, vilken härlig kombination. Tips när det gäller plantering och var/hur den trivs bäst, hittar du här!


Nu bär det av till HOLMBYTORP for fotografering och styling av produkter, ha en underbar fredag, så ses vi snart igen!
Kram Anna

3 kommentarer:

Therése S sa...

Härliga bilder.
Trevlig helg!

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

men den var ju underbar ...en så´n vill jag absolut ha också...

Hoppas fotograferingen blir bra!!

Kram Pernilla på Piazzan

Kanel & Cayenne sa...

Vilken underbar pelargon! Sådana ska jag satsa på. Kram /Nellie