söndag 11 september 2016

BILD BOMB...

...från underbara Paris o vackra Versailles!
Vi kom ganska sent till Paris på söndags kvällen. Julia mötte oss vid Operan o guidade oss till vårt hotell. Sen njöt vi av en god middag i härliga Montmartre o det blev massa glad skratt, mys o ett o annat glas vin.
Vi steg upp ganska tidigt, åt en god frukost o sen var vi laddade för en heldag på mässan, Maison Objet. Även här spelande guld, sammet o brända toner en stor roll...
... men även GRÖNT i alla dess toner o många stora o frodiga gröna växter. Detta var en trend som saknades i Stockholm ...vi får väl se vad som sker?
Även antika eller nyproducerade stolar i rotting, bladguld o framför allt sammet syntes nästan över allt...tänk om man kunde får dessa skönheter till Sverige!
Tisdagen tog vi det lite lugnare o gick i flera timmar o njöt av alla vackra butiker, caféer, bageri o restauranger...nu är vi fyllda med inspiration o laddade att skapa magi på Slättarpsgård.
Det blev mest bubbel, kaffe o goda ting... men på underbara Merci blev det även lite shopping för oss båda!
Vi 17.00 blev vi båda hämtade av en taxi, jag skulle till Julia i Versailles o Charlotta skulle hem igen. I Versailles möttes jag av underbara Julia o hennes underbara aupairbarn 4 o 6 år, två underbart söta flickor med stark vilja.
Hennes aupair mamma Estelle hade gjort en underbart god 4 rätters middag , med detta vackra bakverk som avslutning. Mätta o belåtna gick vi upp till Julias studio/rum på 5 våningen o mös av en god kopp o uppdaterade varandra om den senaste månadens händelser.
Klockan ringde tidigt o det var dags för Julia att ta tag i barnens o hennes morgonrutin. Jag stannade kvar i sängen med en kopp värmande kaffe o nöt av denna magiska utsikt. när flickorna var på skolan, njöt vi av Versailles, denna vackra o charmiga stad full med grönskande parker, butiker, caféer o vackra byggnader.
När vi hämtat barnen blev det både picknick, pyssel, pussel o mys i soffan.
Familjens lägenhet var helt magisk o så fransk.
Onsdag är en stor dag för två franska små flickor, då får man spagetti o massa ketchup till lunch. 
Så mycket mys o kärlek mellan dessa tre<3 p="">
Efter nästan en heldag med barnen var det skönt med lite egentid på lyxkrog i Versailles...vilket ställe o så god mat! Speciellt minne för oss båda.
Torsdagen stod Versailles slottet på schemat, här blev det både kaffe, lunch o 4 timmars njutning av ett magiskt slott o en magnifik trädgård. Allt var så stort o ståtligt att det var lite svårt att ta in...hit vill jag återvänd o gärna med denna snygga guide!
Man kände verkligen igen sig efter att ha sett filmen om Louise XVI o Marie Antoinette, det var så fint o välbevarat ...men såå  mycket större.
Det var mycket tungt att lämna staden Versailles o framför allt Julia igen, men också en lättnad. Nu vet jag att hon har det bättre än vi någonsin kunnat önska o växer både som person o vuxen. Sen lär hon sig mer o mer franska för varje dag. Med varm hand lämnar jag Julia till aupairfamiljen, och hoppas verkligen att ni kommer få ett fantastiskt år tillsammans.
I will be back...om jag får!
I morgon väntar en ny vecka med massa nya o spammande projekt, händelser o konsultationer!
Hoppas ni vill hänga med!
Stor kram AnnaInga kommentarer: