lördag 17 augusti 2013

MIN FORMEX RAPPORT!


God morgon denna lördag!
Hoppas ni inte är allt för trötta på alla Formex rapporter, här har du min:
Efter några mysiga timmar på tåget var vi äntligen framme på vårt första stopp, IKEAS press och katalog visning. Allt var som en färgsprakande teater med levande skådespelare i alla rum, det var nog vi som blev statisterna! Mamma pappa barn relationer spelades upp och man fick verkligen se alla stunder som räknas. Nu var det dag för shopping med stort S för mig och Julia, med oss hade vi Sofie och Jannice. Efter massa glad skratt, fikor och inköp var det dags för Julia och mig att dra oss till baka till Grand Central, för en stunds vila och uppfräschning. Kvällen bestod av en god middag o vin för att sedan krypa ner under täcket med godis och kärleksfilm.
Habitats pressvisning på PUB hann vi tyvärr inte upp till men Per Wennbergs utställning i samarbete med Habitat i nya entrén till
 Formex gav verkligen mersmak.
Nu var det dag för min söta assistent o alla vi andra bloggare att inta pressfrukosten, alltid lika kul att träffa alla och knyta nya kontakter!
En av moderådets fyra trender var MATERIALISM, materialet skall komma i fokus och allt skall synas o bevaras. Allt ifrån enkel plywood till exklusiv marmor. Aktuella färgerna är blått-duvblått, senaps gult och inte minst rostrött. Varför slänga jeans????
Bäst på mässan var PB HOME, skapade ett stort "vill ha begär".
Att blanda denna stilfulla stil med lite metall föremål från House Doktor är en stor trend, MAXIMALISM......Sky is the limit, mixa på!

Föreläsningar, Formidabelprisets favoriter, en av dem var
 duktiga Kristina Stark o sist men absolut inte minst
 Young Designers....en härlig mix av det bästa!
Ljuvliga smyckesskrin och annan underbar förvaring stod
 Bungalow för, med detta "lilla" i skinn" slår nog allt!
Prints, väggord och texter är fortfarande stort, de jag gillade
 bäst var nog QLKORT och Ylva Skarp.
Det är hon som ligger bakom mina prints i matrummet!
EAT, MEET AND ENJOY stod Jan Rundgren för, här kan vi verkligen säga att MAXIMALISMEN hägrade, en salig blandning av färger, stilar, tapeter och allt det bästa från mässans många utställare!
Dova o smutsiga nyanser blandas med trä, metall som sedan kryddas till av starka krispiga nyanser....i en fantastisk blandning!

Sist blev det bubbel och tapas hos HIMLA, vilka ljuvliga färger. Här hittar man ljuvliga kuddar i sammet o linne som härligt blandas ihop med underbart porslin och andra inrednings detaljer. Allt slutade med en inspirerande intervju med Per Wennberg som bjöd på bra och intressanta tankar om inredning. Tack än en gång Formex för en inspirerande dag!
Njut nu av er lördag, ta en kopp och inspireras av detta långa inlägg.
I kväll vankas det kräftskiva.......SKÅL O HEJ DÅ!
Kram Anna

1 kommentar:

Unknown sa...

Roligt att läsa vad du tyckte om Formex. Var också där, ny inom bloggeriet. Mycket att smälta, men kul!