lördag 14 juni 2014

PETER ENGLANDER FICK...

...avsluta denna underbara dag med Medelhavs inspiration i hans fantastiska pergola!
Omringad av citron o apelsinträd, lavendel, fikon, buxbom, murgröna och hängande pelargon, fick vi en ljuvlig stund med inspiration, kaffe o rabarberpaj... i halvskuggan från den italienska pergolan av blåregn...som har blivit vit?
Detta är ett av mina absoluta favorit ställen på Österlen, för min familj är det inte sommar om vi inte får njuta minst en gång av deras underbara stenugnsbakade pizzor. Mitt bästa tips till er!

Peters 4 enkla  tips till en bra grund för er egna Medelhavsträdgård:
  1. En terrass i sydväst som passar till stilen på er hus, helst sten men bor man nära en skog eller vanlig svensk trädgård kan det ibland passa bättre med trä!
  2. Bygg en pergola gärna i återvunnet trä eller armeringsjärn. Sätt klätterväxter i varje pelare...bästa medelhavskänslan är blå regn, men valet är ditt!
  3. Lägg bastdukar i taket tills växterna har klättrat upp o skapat sin egna tak...det är skuggan vi åt, för relax o återhämtning under varma dagar.
4. Köp keramik, krukor möbler, detaljer o framför allt växter som passar i en medelhavsträdgård, starka färger är det som gäller!

Hela gänget, tack alla ni som följde med o ett speciellt tack till min underbara samarbetspartner Petra...nästa gång tar vi BORNHOLM!!
Vill ni kanske hänga med??
Ha en härlig lördag!
Ta hand om varandra!
Stor kram Anna
 

3 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Hej!
Har ju sett honom på Tv och alla hans fantastsika tips! Vill gärna ha lite medelhavskänsla på vår kommande altan sen:-)
Tack för fina tips!
Kram anna

Anna Inreder sa...

Kära Ekenäsliv!
Vad kul att det kunde inspirera!!
Lycka till med din Medelhavs trädgård, åk dit ngn gång... det är helt underbart!
Kram Anna

Anna Inreder sa...

Vad kul!
Lycka till åk dit ngn dag, det är helt underbart!!
Kram Anna