onsdag 8 juni 2016

SVÄRTANDE SVART...

 ...och så snyggt från IKEA!
Kolla in denna nya kollektion SVÄRTA från Ikea, i september kommer den till ett varuhus nära dig. Svärtan är designad o tillverkad i Indien o en kollektion är långt ifrån det vanliga man brukar se i Indien, inte mycket färg o glitter här utan svärtande svart! Modedesignern Martin Bergström som ligger bakom kollektionen, känner vi i Sverige mesta som designern bakom Loreens scenkläder i Melodifestivalen  2012.
Martin förklara tanken bakom kollektionen "Vi ville skapa mode för hemmet och det kändes roligt att få tolka det moderna Indien.
 
 När man ser bortom det glittriga och sirligt utsmyckade hittar man istället något avskalat som har den där fantastiska patinan. Det går att hitta en skönhet i det dolda, det som finns där men som man måste skrapa på ytan för att se! "
IKEA_SVARTAN_inspiration_3
I SVÄRTAN syns mönstren på anteckningsböcker, sänglinne, kuddar och inredningsföremål. Allt är genomgående i gråskala.
Detta tar verkligen mig tillbaka till mitt Indien.
Jag var också så imponerad av all arkitektur, detaljer, tempel o olika magnifika omgivningar o det verkar som om de också har inspirerat Martin.
Ha en helt underbar dag, nu dags för möte med bästa Åsa. Vi skall börja samla oss inför den 17 juni då vi tillsammans med en hel buss skall besöka våra smultronställen på Österlen. Nyfiken, kolla då här.
Finns några platser var.
Hoppas vi ses!
Stor kram Anna